Refit

Refit

Refitten is het grondig opknappen en waar nodig vernieuwen van onderdelen uw Interboat.

Contact

  1. Romp ontkalken: De romp van uw boot kan na verloop van tijd verkalken, vooral in gebieden met hard water. Hierdoor ontstaat kalkafzetting. Het ontkalken van de romp, met een milieuvriendelijke ontkalker, helpt om deze afzettingen te verwijderen en de oorspronkelijke glans van de boot te herstellen.
  2. Beschermende antifouling: Om uw sloep te beschermen tegen alle weersinvloeden, is het essentieel om een goede primer en antifouling laag aan te brengen. Dit voorkomt aangroei van algen, schelpdieren en andere organismen, en houdt het onderwaterschip van de boot in optimale conditie. Daarbij is een voordeel van een schoon en glad onderwaterschip dat de boot makkelijker door het water glijdt en daardoor ook minder brandstof zal verbruiken.
  3. Romp en dek in de was: Ook uw boot gedijt goed bij een regelmatige waxbehandeling. Door uw romp (na het ontkalken) en dek in de was te zetten, wordt uw boot beschermt tegen Uv-straling, zout en andere elementen die de afwerking van de romp en het dek kunnen beschadigen of aantasten.
  4. Teakhout verzorging: Teakhout is een prachtig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt op boten. Maar na verloop van tijd kan het grijs worden en zijn kleur verliezen. Door al het teakhout grondig te schuren, herstelt de natuurlijke schoonheid van deze houtsoort. Daarnaast is het soms nodig om de kit van de teakhoutstootlijst en het potdeksel te vernieuwen. Dit gebeurt indien nodig na een prijsopgave en zorgt voor een waterdichte afdichting en een vernieuwde uitstraling. Prijs voor het reinigen van Esthec accessoires volgt na opgave.
  5. Motoronderhoud: Een goed functionerende motor is het hart van uw Interboat. Regelmatige servicebeurten zorgen ervoor dat uw motor soepel draait. Overweeg ook t.z.t. om de motorsteunen te vervangen om trillingen en slijtage te minimaliseren. En vergeet het schroefaslager niet: dit cruciale onderdeel zorgt voor een waterdichte afsluiting van de schroefas. Het Interboat team kan u na inspectie daar een advies in geven.
  6. Techniek checken: Zorg ervoor dat alle technische aspecten van uw interboat in topconditie zijn. Van elektrische systemen tot de bedieningselementen, een grondige controle en mogelijke refit van bepaalde onderdelen verzekert u van een veilige vaart.
  7. Interieur binnenboot reinigen: Een schoon interieur verhoogt het comfort aan boord. Of het nu gaat om de cabine, de zitplaatsen of de opbergvakken, een grondige reiniging doet wonderen. Dit gebeurt na akkoord van een prijsopgave.
  8. Inspectie van de buiskap en achterkleedchecken: De kap van uw sloep beschermt de boot tegen invloeden van buitenaf. Controleer op eventuele slijtage, scheuren of andere problemen die verholpen moeten worden. Uiteraard kan er ook een nieuwe buiskap besteld worden. Houdt u wel rekening met levertijden.
Elke boot is uniek, daarom variëren de kosten voor een goede refit per boot. Interboat kan u vooraf, naar aanleiding van uw wensen en van foto’s en/of filmmateriaal al een globale indicatie geven als het gaat om de kosten voor een refit. Vervolgens kunnen wij ook na prijsopgave het transport van uw boot verzorgen. Op onze bedrijfslocatie kunnen wij dan inventariseren welke onderdelen en werkzaamheden er exact nodig zijn om uw boot weer in nieuwstaat te krijgen. Na onze uitgebreide inventarisatie maken wij een definitieve offerte voor u. Op basis van deze offerte en uw wensen zullen wij eventueel nieuwe onderdelen bestellen of waar mogelijk oude onderdelen van uw boot repareren.

De refit van uw Interboat is altijd maatwerk. Wij garanderen dat alle werkzaamheden netjes op tijd en binnen uw budget gebeuren. Na de refit ligt of staat de boot klaar voor de aflevering.

En u heeft als eigenaar natuurlijk altijd het laatste woord.

Na de refit vaart en geniet u weer de komende jaren met uw geliefde Interboat.